Friday, July 4, 2008

Booking the Flights

En uskaltanut varata lentolippuja ennen kuin sain tiedot Pitt Statesta, että olen hyväksytty opiskelijaksi syyslukukaudeksi. Joten tilasin liput vasta kesäkuun puolenvälin jälkeen. Silloin ehti vielä hyvin, eivätkä liput Kansas Cityyn olleet ehtineet muuttua noin 750 euroa kalliimmaksi. Onneksi tilasin liput tuolloin enkä jäänyt odottamaan viisumin valmistumista, sillä katsoin tänään, että lennot Kansas Cityyn maksoivat nyt vähintään 944 euroa.

Kansas City tosin on vielä yli 200 kilometrin päässä Pittsburgista ja Joplinista. Pittsburgiin ei pääse lentämällä, ei junalla eikä edes bussilla, joten Pitt State järjestää ilmaisen kyydityksen noin 30 kilometrin päässä olevalta Joplinin lentoasemalta. Lennot Kansas Citystä 200 kilometrin päähän Jopliniin olisivat maksaneet noin 700 euroa ja nekin ovat nyt loppuunmyydyt joten minulla ei ole mitään mahdollisuuksia päästä lentäen Jopliniin.

Olenkin tutkinut matkustusmahdollisuuksia Jopliniin muita reittejä ja selvittänyt, että Greyhound -bussifirma ajaa Kansas Citystä Jopliniin. Bussi lähtee reilun 30 kilometrin päästä Kansas Cityn lentokentältä, mutta onneksi paikallisbusseja menee lentokentältä Greyhound bussipysäkin lähettyville.

Bussimatka Jopliniin maksaa noin 40 euroa, joten oli aika selvä että otan mieluummin sen kuin lennon. Bussi on perillä Joplinissä kello 23:35 paikallista aikaa ja jättää noin 7 km päähän Joplinin lentokentästä. Toivon kovasti, että kyyti viitsisi silti hakea minut mieluummin bussipysäkiltä kuin lentokentältä tai edes lentokentältä vaikken tule lentokoneella. Lähetin tästä kyselyä kyydistä vastaavaan sähköpostiin, mutten ole vielä saanut vastausta.

Vinkkini vaihtoonlähtijöille: Tilatkaa lennot heti kun saatte tiedon että pääsette tietyksi lukukaudeksi opiskelemaan. Älkää menkö noin alle 300 kilometrin matkoja lentokoneilla, jos pääsette junalla tai bussillakin. Lyhyet lentomatkat saattavat maksaa kymmenkertaisesti bussiin ja junaan verrattuna. Muistakaa myös kompensoida lentomatkat. Helsinki-Kansas City lentojen hiildioksidipäästöjen kompensointi maksaa noin 50 euroa.

No comments: