Wednesday, July 2, 2008

Filling Applicationpapers, Reserving TOEFL

Varmaan huonoa kielioppia kirjoittaa otsikot englanniksi ja tekstit suomeksi. Mutta olisi varmaan hyvä että kaikki ainakin ymmrtävät mistä kirjoitan vaikkeivat ymmärtäisikään mitä kirjoitan.

Saadessani tiedon vaihtoon hyväksymisestäni kävin tulostelemassa vaadittavat lomakkeet ja katselin vapaita TOEFL-tesin aikoja. Ensimmäiset vapaat TOEFL-testin ajat taisivat olla joskus toukokuun alussa. En kuitenkaan saanut varattua aikaa heti ensimmäisellä kerralla koska varauksen tekemiseen tarvittiin luottokorttia ja en vielä ollut saanut aikaiseksi hankittua sellaista. Parin päivän päästä tilasin sitten TOEFLiin ajan isän luottokortilla ja silloin aikaisen testiaika olikin jo karannut 16. päivään toukokuuta, joten se ei ehtisi mitenkään Pitt Stateen ennen hakemusten deadlineä joka on 1. kesäkuuta. TOEFL-tulosten valmistumiseen nimittäin kuluu 15 työpäivää.

Ennen testiin menoa hankein vielä englanninkielisen opintosuoritusotteen, täytin luottokorttihakemuksen, hakupaperin, paperin jossa vaadittiin selvitystä kyvystä rahoittaa opinnot ja luottokortin saatuani Credit Card Authorisation -lomakkeen jolla maksettiin sitten SEVIS-maksu, hakumaksu ja vapaaehtoinen pikapostitusmaksu. Palautin paperit ja jäin odottamaan TOEFL-testiä. Tällä hetkellä toivon, että siitä ei tule mitään ongelmia, että Pitt Statessa rahoituslopussani omiksi varoikseni ilmoitetun määrän ykkönen luettiin seiskaksi ja näin ollen lähes seitsenkertaiseksi summaksi. Pahimmassa tapauksessa se voi vielä ehkä tuhota vaihtoonlähtöni kun virallisissa todistuksissa on paljon vähemmän rahaa kuin ilmoituksessa.

Toinen ohjeeni vaihtoonlähtijöille: Hanki luottokortti ja täytä ja palauta hakemukset heti kun mahdollista. Varaa vaatimuksissa oleva TOEFL - kielitesti HETI kun saat tiedon hyväksymisestä vaihtoon.

No comments: